Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Hallands Nations FF 1 1 0 0 3
2 AIF Barrikaden 2 1 0 1 3
3 Eriksfälts FF 1 0 0 1 0

Match

AIF Barrikaden

3 - 1
Rosengård Norra IP
30 mars 2014
13:00

Eriksfälts FF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Eriksfälts FF

Startelva: Niklas P – Christian , Henrik Ni, Alfons, Danne – Vassili, Johan A, Johan E, Linus J – Majed, Joel J

Avbytare var Mustafa som spelade sista 21 min:a som anfallare, Fredrik som spelade sista 20 min:a som höger yttermittfältare, Rabih som spelade sista 18 min:a som anfallare och Mahmoud som kom in 25 min före slutet som vänster yttermittfältare men blev utbytt igen 10 senare.

Eriksfält började bäst och hade rätt många bollar nära vårt mål utan att, konstigt nog, skapa jättemycket trots att försvårsspel så långt var lite oorganiserat. Vi förlorade så här långt nästan alla närkamper, kom ofta fel i positionerna och slog väldigt många enkla felpass, säkert delvis beroende på att vi nu med lite bättre motstånd inte fick den tid som vi fått i många av våra senaste matcher. En mycket bra chans att ta en tidig ledning hade de dock i 12:e min men bollen från högerkanten svepte några cm förbi ett antal tår.

Efter 15-20 min verkade det som om respekten eller ev. nervositetfrån vår sida släppte och vi kom in ordentligt i matchen. Senare halvan var det vi som förde spelet helt och hållet och flera gånger bet vi oss fast länge på deras planhalva. Nu var det plötsligt vi som vann alla närkamper och spelade med stor auktoritet. Vi kom också väldigt ofta till avslut, varav många på mål.

I den 35:e min var man beredd att räkna in 1-0 när Danne kom vid bortre stolpen på inlägg från Johan E och nickade från nära håll utan chans för målvakten. Däremot kom det i sista stund en utespelare emellan och kunde få undan bollen. Fyra min senare kom det däremot ett ledningsmål för oss och även om ordet soloprestation används lite väl ofta och slentrianmässigt kvalar Majeds mål väl in i den kategorin. Han fick faktiskt bollen gratis från vår f.d. spelare Mario Dri men befann sig fullständigt isolerad från våra andra spelare – den närmsta låg väl c:a 15-20 meter ifrån honom och långt bakom. Efter att ha konstaterat detta insåg han att det enda meningsfulla – men till synes omöjliga - han skulle kunna försöka sig på var att runda och rycka ifrån samtliga sina 3 opponenter för att sedan avsluta och det gjorde han med framgång. Avslutet över deras målvakt gick i en båge över målvakten och ner i bortre… ja om inte krysset så inte långt därifrån.

Innan halvlekens slut hann vi med ytterligare ett riktigt farligt avslut men här gjorde Eriksfälts målvakt som annars kände lite osäker i en del situationer en riktigt kvalificerad räddning.

Det trycktes i pausen från såväl tränar- som spelarhåll mycket på vikten av att vara noggranna i vårt defensiva spel i inledningen av andra halvlek eftersom de säkert skulle inleda med en kraftig offensiv. Vi räknade med att vi om kunde rida ut den väntade anstormningen skulle vi ha en god chans att ro hem matchen.

Det blev också mycket riktigt så att Eriksfält satsade mycket framåt och vi lyckades väl inte riktigt med vår uttalade målsättning i paussnacket. Eriksfält var till att börja med åtminstone nästan lika dominerande nu som vi var i slutet av första halvlek. I den 51:a min var det också ytterst nära ett kvitteringsmål när en av deras spelare rundade Niklas och sköt mot mål men som det såg ut från ”läktarplats” fick Danne en fot på bollen vilket dock inte fick den att ändra riktning särskilt mycket men kanske var det ändå det som gjorde att den smög mycket tätt utanför den övergivna målburen.

Mitt under deras press stack vi upp och skaffade oss två bra målchanser i 53:e resp. 54:e min. Den första uppstod när Joel (?) frispelade Majed på kanten som så nära fått se sitt skott gå in. Upphovet till den andra uppfattades inte riktigt av referenten (här finns plats för kompletteringar av spelare eller tränare) men anfallet avslutades tydligen med att Danne spelade Linus som med ett skott från vänsterkanten satte 2-0.

Eriksfält kom dock igen och skaffade sig bl.a. ett otal hörnor – bl.a. hade de en trippelhörna i 64:e-65:e min - som dock aldrig blev riktigt farliga trots att det vid ett par tillfällen tog lite tid innan bollen efter lite flipperspel i straffområdet kunde rensas undan. Bara någon min efter trippelhörnan tog sig dock den f.d. Barrikadenspelaren och alltid lika målfarliga ”Kula” (Kristian Stenkula) förbi sin bevakare men kom när han vände lite inåt för att avsluta så pass nära Niklas i målet att han kunde dra ner honom med straff som följd. Straffen exekverades på sedvanligt säkert sätt av samma Mario Dri som tidigare ”assisterat” Majed vid vårt ledningsmål.

Spelet började nu jämna ut sig igen och under en lång period var det ganska mycket ställningskrig utan några egentliga målchanser. Den första riktigt heta kom faktiskt inte förrän i 89:e min när Danne efter ett grovt misstag i deras försvar slog en passning till Mustafa och eftersom en av deras försvarare låg långt bakom resten av backlinjen och upphävde offsiden kom vi plötsligt i en 3 mot 1 – situation. Mustafa valde dock att avsluta själv vilket visade sig vara ett bra beslut eftersom skottet från vänsterkanten (samtliga 3 mål kom från nästan samma position!) borrade sig in vid bortre stolpen.

Nu var naturligtvis matchen avgjord även om Eriksfält fick till en mycket bra målchans på övertid. Dock gjorde Niklas där en riktigt fin räddning på avslutet.

Totalt sett en match där oavgjort nog bäst hade speglat matchbilden men om något av lagen ska betraktas som mer förtjänta av serien så får det nog ändå sägas vara vi.

I morgon lottas nästa omgång och faktiskt ser inget enda av de 15 lag vi kan lottas mot vid en hastig titt, men naturligtvis med lite bristfällig information om vissa lag, helt omöjliga att slå. En match mot Lilla Torg – helst borta, det blir dyrt annars, dagens match kostade oss i allt närmare 2500;-! – skulle för referenten och säkert också många andra i laget kännas som en rolig utmaning med tanke på alla spelare som vandrat mellan våra lag. Även i dagens match var det förresten 4 f.d. Barrikadenspelare i motståndarlaget. Ett problem kan det bli att få in matchen i vårt spelprogram eftersom nästa omgång ska spelas redan nästa helg och vi ju har en sedan länge inplanerad match mot hbt-laget Stockholm Snipers på lördagen där vi gärna vill kunna ställa upp med ett bra lag.

Statistik: Hörnor: 5-8 Avslut på mål: 14-7 Avslut utanför: 6-4
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Majed Mahdi 1 1 0 1 0 0
Mustafa Riaie 1 1 0 0 0 0
Daniel Svensson 1 0 2 0 0 0
Alfons Jansson Ask 1 0 0 0 0 0
Christian Thuresson 1 0 0 0 0 0
Fredrik Källberg 1 0 0 0 0 0
Joel Jerrhag 1 0 0 1 0 0
Johan Ahlstedt 1 0 0 0 0 0
Johan Ekberg 1 0 0 0 0 0
Mahmoud Sandouqa 1 0 0 1 0 0
Rabih Abou Jabal 1 0 0 0 0 0
Vasielios Balaouras 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Niklas Pettersson 1 0 0 0 1 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng